4 Haziran 2015 Perşembe

İyi bir oyuncu olabilmek için fare seçimi önemli

Eski toplu fareler bizleri uzun yıllar idare etmişti. Ancak gelişen oyunculuk ile birlikte fareler de evrim geçirdi. Eskiden 2 tuşla hakim olduğumuz fareler artık kimilerinin üzerlerinde 10 adete kadar tuş takımı sunuyor. Yeni nesil oyuncu fareleri vazgeçilmez silahlarımız arasında. Bunun sonucu olarak da birçok turnuva oyuncusu, katıldığı etkinliğe kendi ürününü alarak gidiyor.

Ülkemizde fare gamında ürünü olan birçok firma var. Ürünlerini de birçok oyuncu tercih ediyor. Ancak ürünü satın alırken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, oyun türünüz. Hatta Counter Strike’da olduğu gibi farklı görevler üstleneceğiniz bir oyunsa, tercih ettiğiniz role bağlı olarak bile farklılıklar gösterebiliyor bu ürünler. Bu sebeple doğru fare seçimi oldukça önemli. Ele oturabilmesi, tuşların hassasiyeti, hatta programlanabilir olması dikkat edilmesi gereken özellikler arasında.
Bir fare alırken öncelikli dikkat etmeniz gereken konuların başında hassasiyet seviyesi geliyor. Bunu DPI ile ölçüyoruz. Alacağınız ürünün kutusunda değeri mutlaka vardır. DPI ne kadar yüksekse o kadar iyi sonuç alırsınız. Bu imleci daha az hareket ettirmenize, daha hızlı hedefinize ulaşmanızı kolaylaştırır. Ayrıca harcayacağınız eforu da düşürür. Hatta bazı ürünlerde bu hassasiyet seviyesi ayarlanabilir düzeydedir. Oyununuzun karakterine bağlı olarak düşürüp artırabiliyorsunuz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ergonomisi. Bunun için iki önemli nokta var. İlki ağırlığı. Bu yine oyununuzla doğrudan alakalıdır. Kimi oyunlar hafif fare gerektirirken kimileri ise daha ağır olmasını gerektiriyor. Ergonomide dikkat edilmesi gereken ikinci husus ise ürününüzün avuç içinize iyi oturması gerekliliği. Oynarken elinden kaçan ya da tuşlara ulaşmanızın kolay olmadığı bir ürünü tercih etmeyi kimse istemez. Ayrıca elinizin terlememesi için farklı dokular ya da tasarımlar kullanan üreticiler de mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder